09-15-2013, 01:07 PM | #1 |
Senior Member
پستها: 364
سپاس: 5,039
در 319 پست 2,859 بار سپاسگزاری شده
بازیکن (های) مورد علاقه: Roger Federer
|
چرا راکتات رو میشکونی؟
راکت تنیس گاهی اوقات صدمه میبیند. گاهی کثیف و خاکی میشود، گاهی پرت میشود، بعضی وقتها نابود میشود و خیلی وقتها قربانی تنیسبازانی میشود که اعصاب ندارند. تقریبا همیشه دلیل مشابهی وجود دارد؛ گاهی وقتی بازی را میبازی یا اینکه یک ضربهات آن قدری که انتظار نداشتی خوب نبوده و اعصابت را خرد کرده است.
برای بعضی از تنیسبازان، شکستن راکت تبدیل شده به شاخصهشان. مثل یک علامت تجاری. در این زمینه، مارات سافین تنیسباز روس، بااختلاف، نفر اول است. «سافیناتور» (لقب سافین برگرفته از ترمیناتو به معنی ویرانگر) در طول دوران بازیاش ۱۰۵۵ راکت شکسته است. او حتی به خاطر رسیدن به این رکورد جایزه هم گرفته است هرچند هر وقت او راکتش را میشکست معنایی جز پیروزی حریف نمیدهد. میراث او در روسیه پابرجا مانده است. میخاییل یوژنی و دمیتری تروسونف روس هم در شکستن راکت تبحر دارند. یوژنی یک بار گفته بود: «نزدیکترین شیای که در نزدیکیتان قرار دارد راکتتان است و وقتی آن را به زمین میکوبید حس خیلی بهتری پیدا میکنید». حالا چه کاری است؟ اما چرا راکت شکستن؟ بنوا پر پاسخ جالبی برای این سوال دارد: «لازم نیست حتما از نظر روحی خراب باشید تا راکت بشکنید. ممکن است فقط در یک لحظه پیش بیاید. البته باید گفت کسی که شخصیت قویتری دارد راحتتر با مسئله کنار میآید. اما کسی که حتی آرام است، در یک آن ممکن است به خوبی این کار را انجام دهد». این تنیسباز فرانسوی چند نمونه هم ذکر میکند: «یکی مثل راجر (فدرر) هم وقتی جوانتر بود راکتهای زیادی شکسته بود. جوکو (جوکوویچ) هم همینطور. تنها کسی که من فکر نمیکنم تا کنون این کار را کرده باشد رافا (نادال) است». به هر حال باید پیشزمینهای وجود داشته باشد که این اتفاق بیفتد. شکستن راکت کاری است که نمیتوان با منطق توجیهاش کرد. رافائل نادال میگوید: «اگر من اشتباه میکنم، تقصیر خودم است نه یک شی». بنوا هم مثل نادال فکر میکند: «من قبلا خلق و خوی تندی داشتم. اما الان بزرگ و آرام شدهام. اولش حس خوبی پیدا میکردم. خشمم را رها میکردم. اما بعد از مدتی که راکتهای زیادی شکستم فکر کردم کار اشتباهی است». کوبیدن به جای پرت کردن برای شکستن راکت به مهارت احتیاج است. چه چیزی از این خندهدارتر که بخواهید خشمتان را سر راکت خالی کنید اما موفق نشوید؟ تروسنف روس توضیح جالبی دارد: «به نظر من بهتر است راکت را به زمین کوبید تا پرتش کرد. اگر بکوبیدش، کنترل بیشتری روی آن دارید. در حقیقت این شما هستید که آن را شکستهاید. لرزش ناشی از ضربه و قدرت آن را در دستانتان حس میکنید. اینجوری بهتر است». این استدلال تجربی را بنوا پر هم تایید میکند: «من از همه روشهای ممکن برای شکستن راکت استفاده کردهام. راحتتریناش زدن آن به زمین با تمام قدرت است». روشهای دیگری هم برای فرو نشاندن خشم هست. مثلا فرناندو گونزالز شیلیایی عادت داشت با راکت خودش را بزند. یا مثلا مارکوس باغداتیس قبرسی توانست در فقط ۲۵ ثانیه ۴ راکت بشکند. پر میگوید: «وقتی میخواهید راکت را بشکنید، خیلی عصبانی هستید و قدرتتان بیشتر شده و دیگر سخت بشود متوقفتان کرد». ماهیت راکت تغییری نکرده است راکتها هم جنسی دارند که راحت شکسته میشوند. در دهه ۷۰ میلادی راکتها فلزی و سنگین بودند. آنها جای خود را دادند به راکتهای چوبی و سبک نسل بعد از خود دادند و آن راکتهای چوبی هم تبدیل شدهاند به راکتهای جدید. راکتهایی که به خاطر داشتن وزن کمتر و سرعت بالاتر در تکان دادن از فیبرهای کربنی ساخته میشوند. کمپانی راکتهای جدید دوست ندارند راکتهایشان شکسته شود. برای مثال، بابولات، اسپانسر نادال، سونگا و پر از این موضوع ناراضی است. دیوید ژیر، مدیر فروش بابولات در فرانسه میگوید: «بازیکنی که راکت بابولات را در زمین بشکند، باید دست از این کار بکشد. چون برای تصویری که برند بابولات در بین مردم دارد خوب نیست. جنس کلی راکتها دیگر تغییر نخواهد کرد. گرافیت همان گرافیت میماند و از این شکنندهتر نمیشود. واقعیت این است که راکتها ساخته نمیشوند تا پرت یا کوبیده شوند». خیلیها میگویند راکت شکستن ممکن است برای خود تنیسباز خطرناک باشد اما بنوا پر این حرف را قبول ندارد: «وقتی راکتی میشکند هیچ خطری وجود ندارد. بسته به مدل آن، ممکن است سختتر یا آسانتر شکسته شوند. بعضیها شکنندهتر از بقیهاند. وقتی من تنیس را شروع کردم فقط راکتهای شکنندهتر داشتم (میخندد)». منبع :.tennis3sixty |
30 کاربر زیر از شما کاربر گرامی rezaomo به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
.AMIR.,
Ahoura,
ali mohsenian,
Amir_RF,
Behr@d,
john,
joko,
king of spin,
Maani,
Mahrooz RF,
Mehdi.A,
Meysam94,
mh_nik,
miladroozbeh,
MRF,
mspayam,
Nadal.N1,
Nikoo,
Nima93,
omidd,
Paymaan,
pouriya.alex,
PowerVu,
rainman_8506,
rojhin,
SABER FED,
Sajad,
Sorou$h,
vafa
|
09-15-2013, 02:08 PM | #2 |
Senior Member
پستها: 668
سپاس: 5,015
در 615 پست 4,138 بار سپاسگزاری شده
بازیکن (های) مورد علاقه: Rafael Nadal
|
جالبه رافا نشکسته ولی راجر و نواک و اندی و قس الی هذا شکوندن الحق که رافا شایسته بهترین هاست . قربونش برم
|
09-15-2013, 04:25 PM | #3 |
Senior Member
پستها: 645
سپاس: 3,372
در 639 پست 4,353 بار سپاسگزاری شده
بازیکن (های) مورد علاقه: فدرر - سونگا - فرر - للودرا
|
یک پست به سبک مدیر رافایی سایت بدیم
رافا هم شکونده! اون هم 7 تا با هم! http://tennisopolis.com/forum/topics...ding-to-gaudio |
5 کاربر زیر از شما کاربر گرامی nima.a به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
09-15-2013, 04:56 PM | #4 | |
Senior Member
پستها: 668
سپاس: 5,015
در 615 پست 4,138 بار سپاسگزاری شده
بازیکن (های) مورد علاقه: Rafael Nadal
|
نقل قول:
|
|
6 کاربر زیر از شما کاربر گرامی Maani به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
09-15-2013, 05:13 PM | #5 |
Novak's Fan
پستها: 114
سپاس: 183
در 112 پست 803 بار سپاسگزاری شده
بازیکن (های) مورد علاقه: Bahrami| Becker| Cash| Henman| Ferrero| Nalbandian| Philippoussis| Robredo| Fish| Roddick| Baghdatis| Söderling| Tsonga| Isner| Almagro| Verdasco| Gulbis| Djokovic| Monfils| Seppi| Fognini| Querrey| Kokkinakis| Thiem| Ćorić| Sock| Bryans| Seles| Azarenka| Vekić| Italy in Davis cup & Fed cup
|
مطلب جالبی بود. البته باید اشاره می شد شکستن راکت نسبت به خود زنی (فرناندو گونزالز) یا فحش دادن (نعلبندیان) یا لگد زدن به لاین من (باز هم نعلبندیان ) گزینه مناسب تری هست . این مطلب فقط راکت شکستن ها تو بازی رسمی رو بررسی کرده اما تو جلسات تمرینی حتی نادال هم راکتش رو یه بار شکسته (فیلمش رو خودم دیدم اما تو یوتوب پیدا نکردم) . داوید فرر هم فکر کنم هیچ وقت راکت نشکسته باشه. این یکی اینقدر بی خیاله که حتی تو خلوت خودش هم بعیده چنین کاری بکنه .
صحنه 4 تا راکت شکستن بغداتیس که تا الآن نزدیک به یک میلیون 700 هزار بار در یوتوب رسمی AO فقط دیده شده: https://www.youtube.com/watch?v=g7kS68T6ptA فکر کنم بغداتیس اولین انسانی هست که یه راکت داخل مشما رو هم می شکونه . البته انصافا دو تا از راکت ها رو فقط خط انداخت و نمی شد گفت شکست. میامی 2009 - بازی نیمه نهایی با جوکوویچ. فکر کنم بعد از سال 2005 (فینال میامی احتمالآ) این اولین بار بود که فدرر از خجالت راکت در میاد. تا قبل از این بازی توی هد تو هد 7-2 جلو بود و نواک در سطح رقابت باهاش نبود اصلآ اما جدا از اینکه این بازی رو باخت، بعدش معادلات به شکلی جلو رفت که یه زمان تو هد تو هد فقط دو تا جلو بود و الآن هم 16-13 هست. شاید اگر امسال هم چند بازی با هم انجام داده بودند این اختلاف کمتر می شد. کلآ می خوام بگم از دید من این راکت شکستنش معانی زیادی داشت . البته جدا از معنی یه دستاورد هم داشت و اون کسب جایزه اخلاق مداری استفان ادبورگ بود که برای ششمین سال پیاپی بهش رسید. خود ادبورگ بنده خدا 5 بار بیشتر نبرده بودش . ویرایش توسط Mehdi.A : 09-15-2013 در ساعت 05:21 PM |
11 کاربر زیر از شما کاربر گرامی Mehdi.A به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
09-15-2013, 10:30 PM | #6 |
Moderator
|
حالا که حرف از راکت شکستنه، بهتره یادی هم بکنیم از گوران ایوانسیویچ که توی یکی از بازی هاش به قدری راکت شکوند که دیگه راکت هاش تموم شد و مجبور شد از ادامه ی مسابقه انصراف بده.
|
16 کاربر زیر از شما کاربر گرامی mspayam به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
09-18-2013, 09:30 AM | #7 |
Senior Member
پستها: 364
سپاس: 5,039
در 319 پست 2,859 بار سپاسگزاری شده
بازیکن (های) مورد علاقه: Roger Federer
|
ممنون از اظهار نظر دوستان، اگر دوستان ويدئوهايي از شكستن راكت توسط بازيكنان معروف و مشهور دنياي تنيس دارند اونو در قسمت ويدئوها بذارند تا ديگران هم ببينند، از گذاشتن آدرس يوتيوب به خاطر فيلتر و عدم دسترسي به اين سايت خودداري و در يك سايت فايل شير اين كار را انجام دهيد.ممنون.
|
2 کاربر زیر از شما کاربر گرامی rezaomo به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
09-18-2013, 11:25 AM | #8 |
Moderator
|
رضا جان
این هم 10 تا از بهترین راکت شکنی ها که خواسته بودی. اون ماجرای ایوانسیویچ هم توش هست. چندتا ویدیوی دیگه هم توی یوتیوب بود ولی همه شون همین چندتا رو داشتن. البته یکیشون بود که فکر کنم 4 یا 5 تا از این راکت شکستن هاش مال جوکوویچ بود. عجیبه که جوکوویچ به اندازه ی گونزو و رادیک و سافین در راکت شکستن مشهور نیست. http://www.mediafire.com/?c270gjjfyo6j754 |
9 کاربر زیر از شما کاربر گرامی mspayam به خاطر این پست سپاسگزاری کرده اند: | ||
کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان) | |
|
|