گزارش از BBC فارسي
راجر فدرر، تنیسباز ۳۲ ساله سوئیسی، در دور چهارم اوپن آمریکا از تامی روبردو شکست میخورد و از دور مسابقات حذف میشود.
سال ۲۰۱۳ برای اسطوره تنیس سال خوبی نبود، بعد از ۱۰ سال حکمرانی بر زمینهای تنیس استرالیا، فرانسه، انگلستان و آمریکا این اولین سالی است که او نتوانسته به فینال هیچ گراند اسلمی برسد.
اوپن استرالیا را در نیمه نهایی از دست داد؛ در اوپن فرانسه نتیجه از این هم بدتر بود، فدرر مجبور شد با قبول شکست، در یک چهارم نهایی از دور مسابقات بیرون برود.
نتایج بد امسال اما در ویمبلدون، زمینی که بیش از هر جای دیگری شاهد قهرمانی فدرر بوده است، بدترین نتیجه ۱۰ سال گذشته را به دست آورد؛ او در مرحله ۲ از سرجی استاخفسکی، صد و شانزدهمین بازیکن تنیس مردان شکست خورد.
در نهایت، روز دوشنبه دوم سپتامبر با شکست مقابل تامی روبردو در دور چهارم از صف مسابقه دهندگان اوپن آمریکا بیرون آمد.
عاقبت این روند باعث شد تا اسطوره تنیس در جدول ردهبندی انجمن تنیسبازان حرفهای جهان به رده ۷ سقوط کند.
با همه اینها، فدرر که به اعتقاد برخی "بهترین تنیسباز تاریخ" است، با لحنی منطقی و مسئول، اشتباهات کارش را میپذیرد و با اعتماد به نفسی که حاصل یک دهه قهرمانی است، شکستها را غیر قابل قبول میداند و با قاطعیت از تشدید تمرینهایش خبر میدهد و با امید از برگشت به اوج حرف میزند.
او در گفتگو با خبرنگاران، بعد از حذف از اوپن آمریکا میگوید: "بدون اینکه بخواهم کوچکترین خدشهای به اعتبار حریفم وارد کنم باید بگویم که، به نوعی احساس میکنم که از خودم شکست خوردهام."
فدرر در ادامه میافزاید: "بدون برو و برگرد، باید به تمریناتم بپردازم و با قدرت بیشتری برگردم، باید در اولین فرصت از شر این شکستها رها بشوم، فراموش کنید اینها را؛ دیگر اینطور بازی نخواهم کرد."
راجر فدرر که برای مدت زمان بیش از یک سال با ناراحتی در ناحیه کمر، دست و پنجه نرم میکرد، در بازیهای اخیرش در نیویورک این امید را به وجود آورده بود که اجرای بهتری را در اوپن آمریکا از خود نشان دهد.
او بازیهایش در نیویورک را شاهدی میگیرد بر اینکه نحوه بازیهایش در اوپن آمریکا حداکثر توانش نبوده و نیست.
با مقایسه صحبتهای اسطوره تنیس بعد از حذفش از ویمبلدون با آنچه که بعد از حذف از اوپن آمریکا میگوید تنها میتوان به این نتیجه رسید که او شکستش را جدیتر گرفته است؛ اعتراف میکند که خوب بازی نکرده است و در مقایسه با هفتههای گذشته از حداکثر توانش استفاده نکرده است.
در حالی که در ویمبلدون بعد از باخت به استاخوفسکی معتقد بود که خوب بازی کرده است و جوابهای به موقع حریف را دلیل باختش میداند.
بعد از ترک ویمبلدون در دور دوم در جواب سوال خبرنگاری که پرسید "آیا با نظر طرفدارانت که معتقدند بهتر است خداحافظی کنی، موافقی؟"، گفت: نه! به این دلیل که برای سالهایی که میآیند برنامه دارم."
حال باید صبر کرد و دید که قهرمان ۱۷ گراند اسلم و کسی که برای ۲۳۷ هفته پیاپی نفر اول تنیس جهان بوده و در عمر حرفهایش، ۳۰۲ هفته را در اوج به سر برده است، سال ۲۰۱۴ را چطور شروع خواهد کرد و با چه نتیجهای به پایان خواهد رساند.
|