پاسخ : تاپیک بحث و تبادل نظر پیرامون آخرین گرنداسلم سال US OPEN 2014
هینگیس 33 ساله بعدِ 12 سال دوباره در فینال یک گرنداسلم
مارتینا هینگیس نفر اول اسبق زنان جهان، برای نخستین بار بعدِ 12 سال و هفت سال پس از خداحافظیاش دوباره به فینال یک گرنداسلم رسید.
این بازیکن سوییسی 33 ساله که مدتی است به عنوان مربی در آکادمی تنیس پاتریک موراتگلو مشغول است، در اوپن آمریکای امسال در بخش دوبل زنان در کنار فلاویا پنتا ایتالیایی در مسابقات حضور یافت.
هینگیس که آخرین بار 12 سال پیش در اوپن استرالیا در فینال یک گرنداسلم بود و با شکست آنا کورنیکوا قهرمان آن رقابتها هم شده بود، روز پنجشنبه با پیروزی مقابل سانیا میرزا و کارا بلک به دیدار نهایی دوبل زنان راه یافتند. آنها در فینال باید روز شنبه به مصاف اکاترینا ماکاروا و یلنا وسنینا از روسیه بروند.
هینگیس که پنج گرنداسلم در انفرادی برده، سال 2003 در 22 سالگی خیلی غیرمنتظره و زودهنگام از تنیس خداحافظی کرد. سپس او در سال 2006 بازگشتاش را برای مدت دو سال اعلام کرد. اما بعد در سال 2007 به دلیل مصرف کوکایین به مدت دو سال توسط فدراسیون بینالمللی تنیس محروم شد.
بازگشت فدرر بعد از واگذاری دو ست
راجر فدرر قهرمان پنج دوره مسابقات اوپن آمریکا در مرحله یکچهارم نهایی این رقابتها با وجود اینکه دو ست از گائل مونفیس عقب بود، اما توانست او را شکست دهد.
فدرر دو ست اول را با نتایج 4-6 و 3-6 به حریف فرانسویاش که پیش از این یک ست هم نداده بود، باخت و به نظر میرسید که در همین مرحله باید با اوپن آمریکا خداحافظی کند. حتی بعد از این که ست سوم را هم فدرر 4-6 برد، در ست چهارم مونفیس در گیم دهم وقتی 4-5 جلو بود در گیم فدرر در نتیجه 15-40 دو مچپوینت هم داشت. اما فدرر در این برهه خیلی سرویس زد و مچپوینتهای مونفیس را گرفت و گیم را هم در پی آن گرفت. از این جا به بعد دیگر ورق کاملاً برگشت. آن ست را که فدرر 5-7 برد و ست پنجم را نیز با نتیجه 2-6 از آن خود کرد تا در مجموع بعد از سه ساعت و 20 دقیقه به پیروزی برسد و به مرحله نیمهنهایی اوپن آمریکا راه یابد.
این برای نهمین بار است که فدرر در دوران بازیاش بعد از اینکه دو ست میبازد، بازی را در نهایت پنج سته میبرد. او بعد از این پیروزی گفت: «من در طول بازی همهاش مطمئن بودم که خط پایان برای گائل هنوز خیلی دور است. من بازی را خوب شروع کردم و راستاش حس خوبی هم داشتم. تا این که گائل دو مچپوینت داشت. خوشبختانه آن موقع خوب سرویس زدم.»
این در عین حال هشتمین پیروزی فدرر مقابل مونفیس در دهمین مصافاش با اوست. فدرر که بین سالهای 2004 تا 2008 پنج سال پیاپی اوپن آمریکا را برد، برای صعود به فینال باید از سد مارین چیلیچ آماده بود.
چیلیچ در مرحله یکچهارم نهایی توماس بردیچ از چک را در سه ست با نتیجه 2-6، 4-6 و 6-7 شکست داد. چیلیچ یک سال بعد از محرومیت دوپینگاش به عنوان اولین کروات بعد از مربیاش گوران ایوانسویچ به نیمهنهایی این گرنداسلم راه یافت. ایوانسویچ در سال 1996 به این مرحله رسیده بود.
دوقلوهای تاریخساز
باب و مایک برایان، دو برادر دوقلوی آمریکایی و موفقترین بازیکنان تاریخ تنیس دوبل، در آستانه یک موفقیت تاریخی دیگر قرار گرفتهاند. این دو برادر 36 ساله که تا کنون 15 گرنداسلم بردهاند، در رقابتهای امسال اوپن آمریکا نیز به فینال مسابقات دوبل راه یافتهاند و در صورت پیروزی صدمین جام دوران بازی خود را خواهند برد.
|